Kathelijne

Gespeeld door: Femke Schmitz

Kathelijne woont bij haar moeder in het Vlaamse dorpje Baersele. Thomas, de zoon van de burgermeester, heeft een oogje op haar, wat de jaloezie wekt van Anna. Kathelijne mist haar vader enorm, en wenst dat hij snel terug is om de roddel tegen te gaan dat haar moeder een duivelskind draagt. Ze maakt zich enorm zorgen.

Over Femke Schmitz

Femke Schmitz (06-09-1999) is afkomstig uit Eindhoven. Ze is opgegroeid in een muzikaal gezin. Vader Willy Schmitz is klassiek saxofonist, afgestuurd aan het conservatorium van Tilburg. Moeder Marjolein is klarinettiste.  Femke begon op 8-jarige leeftijd met lessen hobo aan de muziekschool in Veldhoven waar zij lessen kreeg van Jan Hermans. Een aantal jaren later ontwikkelde zich de liefde voor het zingen.

Op 11-jarige leeftijd begon ze dan ook met zanglessen aan Art4U Veldhoven. Deze lessen werden gegeven door Lia Mol. In het schooljaar 2014-2015 volgde Femke iedere zaterdag de cursus Musicallfactory jongeren aan het Factorium in Tilburg, waar zij lessen kreeg in Drama, zang en dans.  In het schooljaar 2015-2016 heeft ze naast het behalen van haar HAVO diploma de vooropleiding lichte muziek zang gevolgd aan de Fontys hogeschool voor de kunsten Tilburg. Hier is Femke in September 2016 ook gestart met haar bachelor waar ze o.a lessen kreeg van Paulien van Schaik, Renske Taminiau, Ingrid Zeegers en Fay Claassen. In 2020 heeft ze succesvol haar bachelor afgerond en is ze tevens gestart met de Master of Music.