Elisabeth

Gespeeld door: Kim Reizevoort

Ten tijde van de Spaanse overheersing, rond 1600, woont in het dorp Baersele, ergens aan de Schelde, een zwangere vrouw Elisabeth de Grutere met haar dochter Kathelijne Slijpers. Haar man, Jan Slijpers, is maanden geleden naar de universiteitsstad Lovensis vertrokken om er voor zijn vrouw een uitzonderlijk kruidenboek te halen. Hij had echter al terug moeten zijn. Elisabeth helpt de goedgelovige dorpsbewoners die met hun dagelijkse problemen bij haar komen. Zij gebruikt hiervoor middeltjes die vooral op hun bijgeloof een beroep doen. Haar schoonheid en succes wekken jaloezie op, vooral bij de vrouwen en de afgewezen aanbidders. Zo verspreidt het gerucht zich dat Elisabeth een heks zou zijn.

Nu haar man zo lang van huis weg is, ontbreekt ook de enige getuige die met zekerheid kan zeggen dat het kind van hem is, of verwekt is met het Zaad van Satan.

Over Kim Reizevoort

Opleiding 
Kim studeerde in 2020 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Hier kreeg ze zanglessen van Edward Hoepelman, Katrien Verheijden en Ivar Costenoble. Spellessen kreeg zij onder meer van Ad Knippels, Marc Krone en Roeland Vos. Momenteel studeert zij hier verder aan de Master of Music, richting Muziektheater, waar zij eind dit jaar zal afstuderen. 

Theater
Onlangs was Kim te zien als Zuster Sophie/Ensemble in The Sound of Music (Stage Entertainment) onder regie van Carline Brouwer en speelde zij in het ensemble van Alles is bedacht (KunstKlank) onder regie van Ilke Paddenburg. Tijdens haar opleiding was zij te zien in de voorstellingen City of Strangers onder regie van Paul Eenens en A Little Night Music onder regie van Koen van Dijk.  

Overig
Naast haar werkzaamheden als zangeres/actrice is zij ook vocal coach en docent