De Pastoor

Gespeeld door: Richard Wanders

De pastoor wil uit alle macht Satan bestrijden. Hij verbiedt dat het duivelskind in de buik van Elisabeth groeit. Als kerkelijke van het dorp is de pastoor bekend met een ritueel om een heks te herkennen. De naam van de vermeende heks wordt op een stuk papier geschreven en bij vuur gehouden. Tel nu de maanden van het jaar en als de naam niet wordt verslonden door het vuur, is het een ware heks.

Over Richard Wanders

Opleiding
Richard Wanders heeft de bachelor en master Muziektheater Klassiek afgerond aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn studie heeft hij lessen gevolgd bij onder andere Harry Ruijl, Edward Hoepelman, Wilma Bierens, Miranda van Kralingen en Brian Masuda. Ook kreeg hij tijdens zijn opleiding masterclasses van Ed Spanjaard en Roberta Alexander. Hiernaast heeft hij in 2019/2020 drie maanden gestudeerd aan the Royal Northern College of Music bij Peter Wilson.

Theater
Van 2016 tot en met 2019 was Richard een veelgevraagd zanger in het koor van Opera Zuid, onder andere in Le nozze di Figaro, Un ballo in maschera, Il barbiere di Siviglia en Fantasio. Hiernaast is hij sinds 2017 ook lid van Consensus Vocalis en heeft hij hierbij onder andere producties als La traviata, Il barbiere di Siviglia en Bruid te koop! bij de Reisopera gezongen, maar ook meerdere keren het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble, het Weihnachtsoratorium, War requiem en vele andere producties.