Ciske

Gespeeld door: Jeroen Sigterman

Ciske is bij de dorpelingen bekend als de dorpsgek. Hij is vaker dronken dan niet en je kunt hem regelmatig vinden in de kroegen in het dorp, zoals ‘Den Royen Hincxt’, ‘ ’t Wit Leliken’, ‘Den Boterpot’ of ‘Den Eyntvogel’.

Over Jeroen Sigterman

Opleiding
Jeroen studeerde in 2020 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Muziektheater. Hij volgde zangles bij Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers en spellessen bij o.a. Ad Knippels, Marc Krone en Roeland Vos. 

Hij speelde tijdens zijn opleiding in o.a. de voorstellingen City of Strangers, onder regie van Paul Eenens, She Loves Me (Georg Nowack) en A Little Night Music, beiden onder regie van Koen van Dijk. 

Theater
Was onlangs te zien als Hänschen in Spring Awakening (OpusOne) in DeLaMar en eerste understudy van Jan in Willem Junior (STENT Producties). Speelde vorig seizoen in Duitsland in 99 Luftballons, der 80er Jahre Spaß (Malentes Theater Palast, Bonn) en was in het najaar van 2020 als Jan in Honig Soap (FluXus i.s.m. Zaantheater, regie Bruun Kuijt) te zien.  

Overig
Tijdens de pandemie was hij te zien in de Online concerten Upcoming Stars From The House (Nathan Markuszower i.s.m. Eventim) en als Ogie in Musical Online met de liedjes uit Waitress (Elindo Avastia)  

Naast zijn werkzaamheden als zanger en acteur is Jeroen ook zang, spel- en musicaldocent en speelt hij educatieve voorstellingen